Nät för livsmedelsproduktion består av antingen bomull med livsmedelsklassat gummi eller polyester med livsmedelsklassat gummi. De egenskaper man uppnår med dessa nät gör dem väldigt bra för användande vid produktion av kokta, rökta eller torkade produkter. De främsta användningsområdena är kokt julskinka och kassler. Men även iche värmebehandlade produkter såsom nätad rostbiff m.m.
Egenskaper
Exceptionell mekanisk styrka
Utmärkt storlekskontroll
Släpper igenom rök och fukt
Ger produkten ett geniunt utseende
Lätt att skala av produkten.
Storleksintervall: Koknät (A-serien): 70-250mm diameter med 8-28 rutor
Steknät (B-serien): 70-250mm diameter med 8-28 rutor
Micromesh serien: 110-275mm diameter med 32-48 rutor
Färgområde: De olika näten går att få Vita, Röd/Vita, Röda eller Svarta.
Egenskaper: Koknät (A-serien): tål temperaturer upp till 120C, kan fås med 2, 3 eller 5 maskor mellan kardelerna.
Steknät (B-serien): tål temperaturer upp till 250C, kan fås med 2, 3 eller 5 maskor mellan kardelerna.
Micromesh serien: tål temperaturer upp till 250C, kan fås med 9, 11 eller 13 kardeler per 100mm längd
Konfektionering: Nät kan fås som löspackat i kartong med innerpåse, oftast ca 1000m per kartong. Man kan fä nätet rullat på rullar om 100m/rulle, oftast 10-15 rullar per kartong. Man kan få nätet rullat på en stor rulle (Super Bobin), oftast 1000m per rulle.
Karatzis producerar även en del andra sorters specialnät som går att fås vid beställning. Se mer om det på Karatzis hemsida.
Senaste nytt
Copyright @ All Rights Reserved