Nät

Nät



Nät för livsmedelsproduktion består av antingen bomull med livsmedelsklassat gummi eller polyester med livsmedelsklassat gummi. De egenskaper man uppnår med dessa nät gör dem väldigt bra för användande vid produktion av kokta, rökta eller torkade produkter. De främsta användningsområdena är kokt julskinka och kassler. Men även iche värmebehandlade produkter såsom nätad rostbiff m.m.


Egenskaper

Exceptionell mekanisk styrka

Utmärkt storlekskontroll

Släpper igenom rök och fukt

Ger produkten ett geniunt utseende

Lätt att skala av produkten.

Storleksintervall: Koknät (A-serien): 70-250mm diameter med 8-28 rutor

Steknät (B-serien): 70-250mm diameter med  8-28 rutor

Micromesh serien: 110-275mm diameter med  32-48 rutor


Färgområde: De olika näten går att få Vita, Röd/Vita, Röda eller Svarta.


Egenskaper: Koknät (A-serien): tål temperaturer upp till 120C, kan fås med 2, 3 eller 5 maskor mellan kardelerna.

Steknät (B-serien):  tål temperaturer upp till 250C, kan fås med 2, 3 eller 5 maskor mellan kardelerna.

Micromesh serien:  tål temperaturer upp till 250C, kan fås med 9, 11 eller 13 kardeler per 100mm längd


Konfektionering: Nät kan fås som löspackat i kartong med innerpåse, oftast ca 1000m per kartong. Man kan fä nätet rullat på rullar om 100m/rulle, oftast 10-15 rullar per kartong. Man kan få nätet rullat på en stor rulle (Super Bobin), oftast 1000m per rulle.


Karatzis producerar även en del andra sorters specialnät som går att fås vid beställning. Se mer om det på Karatzis hemsida.

Producent

Produktdatablad